Koninklijke BAM Groep

januari 2017 – juni 2017

Koninklijke BAM Groep nv is een bouwconcern met tien werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten en in specifieke markten wereldwijd. De werkmaatschappijen van BAM zijn actief in de business lines Bouw en Vastgoed en Infra, alsmede in Publiek-private samenwerking.

BAM’s Europese thuismarkten zijn Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Daarnaast realiseert de Groep projecten in Denemarken, Luxemburg en  Zwitserland. De Groep heeft een wijdverspreid netwerk van kantoren, dicht bij de opdrachtgevers. BAM telt circa 19.500 medewerkers. Het aandeel BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Als projectmanager had ik de volledige verantwoordelijkheid voor onderstaand project:

Hosting in Azure

Als project manager was ik verantwoordelijk voor het Hosting in Azure project bij de BAM. De bestaande infrastructuur was aan vernieuwing en uitbreiding toe. Om een significante CAPEX investering te voorkomen was het de wens van de BAM om alternatieven zoals Microsoft Azure Cloud Services te onderzoeken.

Ik was verantwoordelijk voor het leveren van de ontwerpen en het inrichten van een pilot migratie van servers in de huidige infrastructuur naar Microsoft Azure. Om input voor de ontwerpen op te halen zijn er meerdere workshops gehouden door Sogeti en Microsoft. Dit gaf BAM ook de mogelijkheid om direct te sparren en zo meer bekend te raken met de mogelijkheden van Azure. Meerdere ontwerpen zijn opgeleverd door Sogeti in samenwerking met Microsoft en het architectuur team van de BAM.

Na de ontwerpfase is een pilot fase gestart. Vooraf zijn alle eisen, wensen en acceptatie criteria opgesteld. De pilotomgeving is volgens opgestelde ontwerpen ingericht waarbij de nadruk lag op het migreren van bestaande virtuele servers in VMware ESX richting Microsoft Azure.

De resultaten van de pilot zijn gepresenteerd aan het management van de BAM wat diende als input voor het bepalen van de lange termijn cloud strategie.

Mijn verantwoordelijkheden waren onder meer het opstellen van de project brief, business case en project initiatie documentatie. Het opleveren van detail planningen en aansturing van het team (10 FTE) zodat mijlpalen binnen de toleranties werden behaald. Aan het management van BAM en stuurgroep rapporteerde ik over de voortgang, budget, risico’s en kwaliteit.