Liberty Global

juli 2017 – december 2018

Liberty Global is een internationaal telecommunicatie en televisie bedrijf. Het is een van de grootste internet service providers buiten de VS. Liberty Global opereert in 12 landen en heeft 35.000 werknemers.

Als Senior Projectmanager had ik de volledige verantwoordelijkheid over twee projecten.

Implementatie en uitrol VMware Airwatch

Airwatch is een Enterprise Mobile Device management oplossing van VMware. Airwatch is gekozen om corporate data zoals e-mail te beschermen op alle mobiele apparaten binnen Liberty Global. Het project was een global initiatief vanuit de Liberty Global Audit Committee board.

Als projectmanager was ik verantwoordelijk om in alle 12 landen waar Liberty Global actief is de oplossing te implementeren en Airwatch naar alle (27500) apparaten uit te rollen. Voor de implementatie is een team samengesteld binnen Enterprise Security. Dit team was verantwoordelijk voor het opleveren van de ontwerpen en de (cloud) implementatie. Ook is er een team met legal experts opgezet om per land een privacy assessment op te stellen. Uitkomsten van deze assessments zijn door beide teams verwerkt.

Voor de uitrol van Airwatch naar de mobiele apparaten is binnen elk land een vertegenwoordiger aangesteld welke direct wekelijks aan mij de voortgang, uitdagingen en risico’s rapporteerde. In elk land is er met meerdere stakeholders inclusief de gehele ondernemingsraad intensief samengewerkt aan de adoptie van Airwatch. Dit was zeer belangrijk omdat na de uitrol elk land apart is afgesloten van de Exchange omgeving om het gebruik van Airwatch af te dwingen.

Voor dit project rapporteerde direct aan de VP & Chief Information Security Officer. Wekelijkse presenteerde ik de status van het project met budget (500K EUR) aan de stuurgroep. Met elk land is intensief samengewerkt door middel van workshops en ook hier zijn wekelijkse meetings gehouden om de voortgang aan te sturen en te bewaken.

Management Transportation Infrastructure (MTI)

Binnen Liberty Global is een apart netwerk opgezet voor al het management verkeer. Dit betreft voornamelijk verkeer voor back-up en monitoring. Het management verkeer was onderdeel van het productie / klant netwerk.

Doelstelling van mijn project was om al verkeer naar het nieuwe MTI netwerk te migreren zodat dit beter te beheren is en om te voorkomen dat er niet voor elke wijziging het intensieve klant change management proces doorlopen hoeft te worden.

Een team van twee netwerk engineers is samengesteld voor de uitvoer van 13 netwerk migraties. Waar nodig was het team verantwoordelijk om de ontwerpen op te leveren en de migraties voor te bereiden en uiteindelijk ’s nachts uit te voeren.

Voor dit project met budget (150K EUR) rapporteerde ik tweewekelijks direct aan de Director Data Network en Security.